عکاسی از غذا

برای عکاسی از غذا قصه گو باشید!

عکاسی از غذا

عکاسی از غذا واقعا یکی از چالش برانگیزترین انواع عکاسیه اما مثل هر چیز دیگه ای اگر قدم به قدم جلو برید و برنامه ریزی درستی داشته باشید و دستورالعمل های موجود رو به کار بگیرید، احتمالاً می تونین در نهایت به عکسی دست پیدا کنید که هم ترکیبی از هنره و هم صنعت!!

هرچیزی در عکاسی مثل یک انتخاب میمونه! هر اجزایی که توی قاب می بینید، توسط عکاس گذاشته شده!

شروع عکاسی از غذا می تونه حسابی چالش برانگیز باشه. می دونم! به هرحال شما هم خودتون سرآشپز هستین، هم استایلست و هم عکاس!!

به محض این که تنظیمات درست دوربین رو شناسایی کردین، قدم بعدی رو باید بردارید! اما قدم بعدی چیه؟! باور کنید خیلی از حرفه ای های عکاسی از غذا، هنوز هم در جواب دادن به این سوال موندن! اما واقعا چطوری میشه که مهارت های عکاسی از غذا رو در خودمون تقویت کنیم؟

می خوایم یه راز بزرگ رو بهتون بگیم: مثل هر چیز دیگه ای باید روی داستان عکاسی کار کنید!

عکاسی از غذا

فرقی نمی کنه که در حال درست کردن یه نوشیدنی خوشمزه هستین یا یک مرغ سوخاری شده ی درجه یک، اگر می خواین بهترین عکس رو از غذاتون بگیرین، باید داستان گویی بلد باشین!

بعضی از عکس ها داستان های پیچیده تری دارند و به نظر باید کار زیادی روشون انجام بشه اما واقعا هم اینجوری نیست. در ادامه می خوایم به پنج تا از دستورالعمل های خیلی مهم برای عکاسی از غذا اشاره کنیم که حسابی به دردتون می خوره و عکسای شما رو تبدیل به داستان های فوق العاده ای می کنه!

 

زاویه ی خودتون رو انتخاب کنید!

واقعا فقط چند تا زاویه ی عکاسی از غذا وجود داره که تقریبا همه ی ما هم اونا رو دیدیم. اما شما به عنوان عکاس باید بهترین انتخاب رو داشته باشین و بهترین زاویه رو برای عکاسی از غذاتون انتخاب کنین! این که دوربین خودتون رو کجا بزارین می تونه روی داستانی که می خواین در مورد غذاتون بگین، تاثیر بگذاره!

قبل از هر چیزی به غذایی که تو دستتونه فکر کنید! به سایزش، به شکلش، به ارتفاعش و حتی اون چیزی که باعث خاص شدنش میشه!

بعد از اون دوربین خودتون رو جایی بگذارین که بهترین نمایش رو از ویژگی های این غذا نشون بده! بعضی بشقاب ها و ظرف ها جوری هستن که اگر از سمت راست ازشون عکاسی کنین، خیلی قشنگ تر از این میشه که از رو به رو عکاسی کنین. بعضی غذاهای دیگه هم جوری هستن که بهتره از بالای سر ازشون عکاسی بشه!

همه چیز به این بستگی داره که غذاتون چیه. مثلا اگر دارین از یه بشقاب سوپ خوشمزه عکاسی می کنین، بهتره که دوربین رو بالای سرش بگذارید. چون که ارتفاع خاصی نداره و بهتره رنگ و شکل سوپ بهتر دیده بشه. اگه از گوشه و کنار ازش عکاسی کنین، چیز به درد بخوری از آب درنمیاد.

زاویه عکاسی از غذا

غذای خودتون رو محاصره کنین!

وقتی می خواین از رو به رو از غذاتون عکاسی کنین، بهتره که بک گراند و پیش زمینه ی عکستون رو حسابی تزئین کنید! بهتره که فضای خالی رو هم در نظر داشته باشین تا داستان بهتری برای گفتن داشته باشین. بشقاب غذای اصلی تون رو با سبزیجات معطر و مخلفاتی که به غذاتون بیاد، تزئین کنید. ادویه ها، سس ها، روغن ها و سی زمینی می تونه نشون بده که چقدر با سلیقه هستین!

قوطی ها، ظرف ها، گیاهان و حتی پارچه هایی که کنار ظرف غذای اصلی تون می زارین می تونه نشون بده که اصل غذاتون مال کجاست و در چه فصلی سرو میشه!

گذاشتن چند تیکه از این جور چیزها توی قاب تصویرتون ( بک گراند و پیش زمینه) می تونه عمق بیشتری به قصه تون بده!

 

طبیعی بودن بهترین چیزه!

شاه کلید ماجرا، نورپردازیه! می تونین از چند ابزار کوچیک برای نورپردازی استفاده کنید تا عکاسی از غذا رو به یک مرحله بالاتر ارتقاء بده و از شما یک حرفه ای بسازه! نورپردازی سریع فوراً قصه ی شما رو خراب می کنه و اشتهای بینندگان عکستون رو هم کور میکنه! پس از بابت نورپردازی مطمئن باشین و اجازه ندین که حواس مخاطب رو پرت کنه! یادتون نره که طبیعی بودن بهترین چیزه!

نورپردازی عکاسی از غذا
نورپردازی عکاسی از غذا

خطوط و لایه ها: دوستان قدیمی ما!!

با وجود این همه مخلفات و ادویه جات، چطوری توجه مخاطبمون رو به سوژه ی اصلی که همون غذای اصلی باشه، جلب کنیم؟! خب، می تونین از خطوط و لایه ها و تکنیک های ترکیب بندی استفاده کنید. شما می تونین از مخلفات غذای اصلی به عنوان خطوطی استفاده کنید که غذای اصلی تون رو بولدتر نشون میدن! این تکنیک های ترکیب نبدی می تونه چشم مخاطب رو به سمت غذای اصلی بکشونه!

شما می تونین از چیزهای مختلفی برای درست کردن این خطوط و لایه ها استفاده کنین! به عنوان مثال استفاده از قاشق و چنگال، خطوط فوق العاده ای درست می کنه که مستقیماً به سمت غذای اصلی اشاره می کنن!

رنگ رو حفظ کنید!

این یکی بحث مورد علاقه ی خود منه! عاشق اینم که از المان های مختلف برای گذاشتن داخل تصویرم استفاده کنم! این نکته ی کوچیک اما مهم، چیزی بود که در اوایل کار عکاسی از غذا مدام یادم می رفت و باعث می شد که اشتباهات بزرگی در عکاسی مرتکب بشم! خیلی خوبه که از المان های رنگی برای تزئین استفاده کنید اما یاتون نره که رنگ های بیش از حد می تونه توجه مخاطب رو از بشقاب غذا پرت کنه!

وقتی که آیتم های مختلفی رو در عکس خودتون میزارین، سعی کنین از تناژهای رنگی نوتر( خنثی) استفاده کنید. رنگ هایی که جلوه ی غذای اصلی تون رو چند برابر میکنه! استفاده از یک بک گراند طبیعی مانند رنگ سیاه، می تونه غذای رنگ روشن شما رو تا حد خیلی زیادی جلوه گر کنه!

خب اینم از این! شما هم تا حالا عکاسی از غذا انجام دادین؟ اگر آره، واقعا خوشحال میشیم که تجربیات خودتون رو در ادامه ی همین مقاله با ما به اشتراک بزارین!

دوستتون داریم!!

تا بعد خداحافظ

منبع مقاله برای اطلاعات بیشتر

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x